teisipäev, 15. märts 2011

Elu võimalikkusest maal vol. ...

Kaks nädalat tagasi sai perearstiga kokku lepitud, et teen sel nädalal uue vereanalüüsi ja lippan siis uuesti ka tema kabinetist läbi. Veel 3.märtsil asusid nii labor kui arst samas majas ja analüüsi vastuse sai viis minutit peale verevõtmist. Täna hommikul aga ilutses Keila haigla labori uksel silt "Labor suletud. Analüüse saab anda Akadeemia tee 15b".
Riidehoiutädi kehitas resigneerunult õlgu: "Iga päev kaob midagi ja ega keegi sellest ette teata...".
Egas midagi, istusin uuesti autorooli ja sõitsin teise linna vereanalüüsi andma. Õnneks oli nagunii sinnapoole asja, kuigi tavaliselt nii suure ringiga poleks läinud. Perearsti juurde tagasi loomulikult minema ei hakanud, see oleks tööpäevast juba liiga suure tüki ära kulutanud.
Mõtlema hakkasin hoopis sellele, et mida ma siis oleksin teinud, kui oleksin ikka tõeliselt haige olnud...viimati sattusin perearsti juurde viis aastat tagasi 39-kraadise palavikuga ja siis ma küll poleks olnud suuteline autoga 20 km kaugusele vereanaüüsi andma minema. Ühistranspordiga ka mitte, sellega oleks pääsenud küll Keilast Õismäele, aga kuidas edasi Akadeemia teele, seda ma ei suutnud esimese hooga isegi välja mõelda. Teiste nakatamisoht viirushaiguse puhul veel kõige krooniks.
Mnjah. Elamaks maal peab olema noor, terve ja võimeline igas asendis autot juhtima.

5 kommentaari:

Bianka ütles ...

Ei ole võimalik! Keila on ikkagi linn, ja seal ei tehta enam vereproove?

Liina ütles ...

Mu kodukohas, väiksem kui Keila, sealt kadus vereproovide võimalus juba mitu head aastat tagasi ära. Lähim on Pärnu haigla, 55 km. Olen ise ka palavikuga bussi peale roninud. Õnneks elan nüüd Tallinas. Ja mis siin siis imestada, et Eesti linnastub.

neiud ärevil ütles ...

Haapsalust kaotati ju mõni aasta tagasi sünnitusosakond ära.Saab minna kas Tallinna või Pärnusse. Mõlemad päris pikad teekonnad ja eriti, kui veel kiire. Minu tütar tuli Tallinna sünnitama. Oleks ta olnud minu moodi, poleks jõudnudki haiglasse sünnitama.

Minuke ütles ...

Masendav, ausalt. Mõtlen miskipärast memmedele ja taatidele, kes üha enam ja enam oma lastest ja nende sõiduvahenditest sõltuvaks jäävad...

/Akadeemia tee labor on iseenesest positiivne paik - suutsid meie beebil veeniverd nututa võtta./

Hundi ulg ütles ...

Vana tõde - maal elab kas rikas või loll :).
Seejuures läksid Sa ju LINNA, Keilasse vereproovi andma.