laupäev, 14. august 2010

Ei sheeri

Pärast seda, kui meie küla improviseeritud naisansambel jaaniööl minu soleerimisel "Nõia elu" esitas, on meie küla mehed miskipärast arvamusel, et ma oskan laulda, Vabandada võib seda eksitust ainult asjaoluga, et kellaaeg oli hiline ja jaaniöö...nojah, umbes samamoodi, nagu kõik naised pidid õhtu edenedes ilusaks muutuma. Laulsime tookord kambakesi varase hommikuahetuseni.
Igatahes kui Ühtelaulmine välja kuulutati, siis otsustati, et meie küla on ka käpp. Koht olemas, elekter ühendatud,  keegi pidi orgunnima projektori, keegi ekraani, söögid-joogid jne. Üheskoos laulmine ka muidugimõista.
Aga kui selle laulmise repertuaar paar päeva tagasi mu meilikasti potsatas, vajus vähemalt minukese suukene küll ikka väga pikalt töllakile. Kuna viimane koorilaulukogemus jääb keskkooliaegadesse (ja siis teatavasti olid sellised laulud pea et keelatud ja üleüldse oli tegemist kammerkooriga, kuhu tollasel laulmisõpetajal õnnestus ka pisut gospelit sisse smuugeldada...), suudaksin ma enam-vähem ära laulda kaheksast laulust kaks või kolm, ülejäänute puhul läheks vaja kõigepealt nooti ja seejärel harjutamist, igatahes rahvalikust üheslaulmisest, millega igamees hakkama saaks ja mis tõeliseks rahvaürituseks kujuneks, on asi ikka vägaväga kaugel.
Kahju tegelikult. Meie tuleme küll kokku ikka, ehk paneme suure ekraani ka üles, kui ilma on õues vaatamiseks. Oleme niisama koos ja lõbusad, nagu selle seltskonnaga ikka. Aga ei registreeri ega sheeri ja suure tõenäosusega ka ei laula. Kui, siis hiljem ja midagi muud.

 

5 kommentaari:

helle ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
helle ütles ...

Kustutasin eelmise, sest sada viga tuli sisse.

Mis laulud seal nimekirjas siis on? Oleks ka tahtnud rahvaga koos näiteks "Läänemere laineid" või "Kungla rahvast" laulda.

Eve Piibeleht ütles ...

Copypaste: Kaunimad laulud - C-duur, Kungla rahvas - E-duur, Ärkamise aeg - F-duur, Laul põhjamaast - As-duur, Tuljak - Fis-duur, Ta lendab mesipuu poole - C-duur, Sind surmani - G-duur.

Lisaks lauldakse regilaul Ühtelaulmine, eestlaulja Celia Roose.

No Kungla rahvaga saab hakkama...Ärkamise ajaga ka. Põhjamaaga ehk ka. Ülejäänute viisi küll peast ei tea ja Tuljak on ka tegevkoorilauljast sõbranna sõnul tõsine pähkel.

helle ütles ...

No kas seal siis kaasajorutajaid ei taheta? Et siis kõik hääled peaksid esindatud ja partiid selged olema?

Ma mõtlesin, et on selline laulgekaasa-laadi üritus.
Need duurid on liig mis liig:)

Eve Piibeleht ütles ...

Jah, ja lisaks ei talu härrased ka kriitikat, kirjutasin ühtelaulmise Facebooki kontole eile viisaka kommentaari selle kohta, et repertuaar on liiga keeruline...hommikuks oli see kommentaar koos vastukajadega kadunud nagu tina tuhka. Rahvas, raibe, söögu heinu...