teisipäev, 19. oktoober 2010

Kus koolitatakse troppe

Juba mitmendat korda viimaste nädalate jooksul jäin ringteel toppama kuuekümnekilomeetrise tunnikiirusega veniva õppesõiduauto sappa. Üldiselt suhtun ma õppesõiduautodesse mõõduka tolerantsusega, õppima peavad ju kõik ja keegi pole esimest korda rooli istudes meister. Seekordne oli pisut erandlik, sest õppeauto märgid olid hiiglasliku furgooni taguotsal. Loomulikult, ka veoautoga sõitmist peab õppima. Küsimus ainult, kas seda peab tingimata tegema tipptunnil ja Eesti kõige tihedama liiklusega teelõigul - Maanteeameti statistika järgi on paljukirutud Tallinn-Tartu maantee võrreldes Tallinna ringteega üks kena ja rahulik kohakene.
Nii see kullakene seal siis rahulikult liikus, mõnikümmend sõiduautot sabas. Mööda suudab sealkandis sõita vaid kamikadze, vastu tuleb samasugune katkematu autodevoog.
Liiklusseaduse paragrahv 11 ütleb, et keegi ei tohi oma tegevuse või tegevusetusega ohustada või takistada liiklust. Ei häirinudki see, et roolis istunud õpipoiss seda ei teadnud. Aga loogika järgi pidi tema kõrval istuma sõiduõpetaja, kes peab selliseid asju teadma. Ja kes oleks ka pidanud juhendama, et kuule, tõmba nüüd vähe kõrvale ja lase see kolonn tagant mööda, siin tee ääres on taskuid ja muid kohti piisavalt.
Oh ei.
Selle kena furgoonikese number oli 242 THK. Ei viitsi otsida, kellele kuulub. Ega see targemaks kedagi ei tee.

6 kommentaari:

Lizzy ütles ...

Või..teine võimalus...lasta õpilasel normaalse kiirusega sõita...ei tea, miks mõned õpetajad lubavad venida niimoodi...

J ütles ...

Hea, et sa selle täpsema asukoha hiljem juurd elisasid.

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Ah et kakled eluga, jah?

J ütles ...

Või, noh ei ole hea. Post muutus palju igavamaks.

Ma lootsin ikka posti "tahtsin sõita 90-ga ringil, mille piirkiirus on 30."

Alguses tundus ka, et on selline mõnus post.

Siis selgus, et hoopis hala.

deia ütles ...

Ma sitsisin täna ka ühe õppesõidufurgooni sabas. See isend suvatses lisaks venimisele ka igal ristmikul auto välja suretada. Võid ette kujutada, mis tema taga toimus :)

Eve Piibeleht ütles ...

Et teised ka naerda saaksid: sama postituse tõlge tagasi eesti keelde läbi Hundi ulu blogist leitud Funny Translatori:
kuuskümmend miili tunnis õppetund reisija venitada Sapp. Üldiselt ma õpin olen mõõdukas sallivus sõiduautode lõpuks õppida midagi ja keegi istub kapten kontrolli esmakordselt. See aasta on olnud küllaltki erakordne hiiglane tähemärki taguotsal mootor oli õppinud. Muidugi, veoautod peavad reisima õppida. Lihtsalt küsimus, kas ta peaks tingimata rünnata, ja Eestis, kõige aktiivsemad tundi Road - Maanteeameti statistika näitab number kirutud Tallinn-Tartu maantee võrreldes ring kohakene Tallinn on ilus ja rahulik.
Tere teile taastumist. Lisaks enesetapu. Haridus Lo § 분 11 või soojust.