teisipäev, 19. mai 2009

Peldikusaaga jätk

Täna hommikul oli meil kontori ukse taga viiskümmend raevunud venekeelset töölist ja asi lõhnas füüsilise vägivalla järele oluliselt hullemini kui pärast pronksiööd. Et nemad ei saa pissile, juua ja käsi pesta. Lubati helistada sanepidjaama, Savisaarele, Medvedjevile ja Putinile. Et jälle ahistatakse.
Majaomanikust ja torujüridest muidugi ei kippu ega kõppu.
Hakkasime helistama firmadesse, kes rendivad neid siniseid välikempse, mida üritustel kasutatakse. Esimene firma ei võtnud nii varasel tunnil telefoni vastu. Teine ütles, et nemad nii lühikeseks ajaks ei rendi, ainult vähemalt nädalaks. Kolmas arvas, et ehk nad jõuaksid millalgi peale lõunat oma putkadega kohale...
Ise tormasin hulgilattu ja laadisin Lumehelbekese kasti joogivett täis.
Putkad jõudsid ka hääletõstmise peale hoovile.
Enne ei usu mina mingisse majanduskriisi, kui needsamad tellimustest mittehuvitatud firmade juhid ei seisa tänavanurkadel, sildid käes "Vajan tööd". Nii nagu kolmekümnendade suurkriisi ajal.
Seni paistab selle majandussurutise põhjuseks olevat laiskus, hoolimatus, soov kergelt rikastuda ja mitte midagi teha.
Kahju on ainult sellest, et nagu tavaliselt, kannatavad kõige rohkem kõige nõrgemad.

7 kommentaari:

Minuke ütles ...

Mõtlesin Su eilsele postitusele kui apteekritüdruk nimesildiga "õpilane" mind irooniliselt naeratades ukse taha juhatas. Tema ei saa arsti käekirjast aru. Seejärel jätkas ta muretult lobisemist sõbranjega. Hea küll, ostan need kuus nimetust ravimeid ühest teisest apteegist.

Eve Piibeleht ütles ...

Kolleeg rääkis selle peale loo, kuidas ta nädalavahetusel Saku laadalt taimi osta üritas. Seisis, seisis, lõpuks küsis raamatut lugeva müüja käest, et vabandage, kas te müüte ka? Too kähvanud vastu, et müün küll, istus ja luges raamatut edasi...

Hiline ütles ...

:) nojah, parema eluga harjunud ja juba väiksemgi ebameeldivus ajab neid nüüd raevu, õnneküllasesse tõotatud maale ei taha enam keegi tagasi minna kuigi arusaamatu, miks. Mu ühes suures gaasimaardla ligidal olevas linnas elav sõbranna ütles, et ega kuskil mujal ei ela inimesed läbi suurimat rõõmu kui venemaal ja just nende linnas iga uue aasta alguses :D
Neil nimelt juba aastaid lõpeb gaasilimiit aasta lõpul ja ollakse päevi ilma gaasita, ning kuna keskküte ja pliidid kõigil gaasiga (sest ka elektrit ei saa nad piiramatult), siis muidugi et ära ei külmuks ja nälga ei jääks, tõuseb jäesult el. tarbimine, mis viib ka alajaamad rivist välja. 2007. lõpul kestis selline olukord 14 päeva, enne kui 2. jaanuaril (1. on ju veel püha) gaasi hakati uuesti andma. Aga talv hakkab neil seal varakult ja temperatuur ikka enamuses alla -30.
Kas pole tore, et miljonitel on üheaegselt võimalus südamest rõõmustada ja olla jälle õnnelik.
:D
Aga kas lepingu järgi ei saa kõik kulutused , mis tingitud rendileandja tegevusetuse tõttu, esitada majaomanikule?

Bianka ütles ...

Tahtsin hakatuseks soovida, et kestaks see ometi kriis kauem, siis loksuksid asjad paika : hea töö eest tasu, sita töössesuhtumise eest töö kaotus. Nii firmadele kui töötajatele. Paraku pikemalt järele mõeldes ma sellesse lahendusse väga ei usu. Meie eesti-edulugu käis kahjuks liiga kiiresti. Enne õppisime suuri rahanumbreid töö eest küsima, kui selle eest kõvasti vaeva nägema. Nüüd, kriisi ajal ei õpita ikka, et enne töö ja siis vastav tasu. Kui vilets firma läheb pankrotti või kehv töötaja vallandatakse, siis peetakse süüdlaseks masu või valitsust, mitte oma halba töössesuhtumist. Ja kui pappi ei pritsi, siis ollakse valmis minema kasvõi tänavatele oma õigust nõudma. Paraku ei ole nii, et paremad firmad jäävad sõelale ja paremad töötajad saavad tööd. Väga paljudes valdkondades maksavad varem valmis susserdatud lepingud ja onupojasuhted. Konkurentsi ei saagi tekkida, see tapetakse juba eos. Eriti "tõotatud linnas"-päälinnas.

Eve Piibeleht ütles ...

Majaomaniku saamatuse kohta esitame arve otse loomulikult. Paraku ei muuda see suhtumist. Nagu Biankagi, eelistaksin mina pikka kriisi, mille käigus hea töö jälle väärtuseks muutuks. Kuigi jah, kardetavasti on see vaid helesinine unistus.
Aga Hilise näide oli hea :D.

konn, lendav konn ütles ...

Torumeest on vaja?:D
Aga ta ka ei saa enne esmaspäeva;)
On see ikka hooneomaniku hallata trass? Äkki VK teeks ise ja kiiremini? Waterseri või Toruabi avriitalitust oled proovinud? Hinnad on muidugi seal oioioioi....

Eve Piibeleht ütles ...

Kui me ise seda remontida oleks tohtinud, oleks tunni-paariga korras olnud. Aga ei tohi ju omaniku vara käppida.