neljapäev, 31. detsember 2009

Aasta viimased mõtted

Tegelikult pole sel aastanumbri vahetusel ju mingit mõtet, tegemist on lihtsalt kokkuleppelise ajapunktiga Gregoriuse kalendri järgi, mis Maarjamaal alles 1918.aastal kasutusele võeti. Minu enese jaoks on pööripäeval oluliselt suurem märgiline tähtsus. Valguse võit pimeduse üle, uue loodusetsükli algus.

Nii kaunist jõulu- ja aastavahetust ei mäletagi, võib-olla kusagilt lapsepõlvest. Tõeline talvemuinasjutt. Panen aiablogisse ka mõned pildid. Paar päeva tagasi oli meie sissesõiduteel isegi traktorit näha, kuue siinelatud talve jooksul tervelt teist korda, ja isegi kohalikke valimisi pole tulemas. Midagi imelikku toimub. Muidugi võis olla ka mõne hea naabri eraalgatus, keegi pole ütlema tulnud.

Õnneks tõi eks eile õhtul tagasi remonditud Lumehelbekese, nii et kui lumi just üle pea ulatuma ei hakka, peaks tubli neljaveoline ameeriklane meid välja vedama. Parketimaasturiga lumme söösta ei riskiks, kuigi pooleteise aasta tagune otsus vahetada naelrehvid Nokia lamellide vastu on osutunud õigeks, lumepudrus pidamine on oluliselt parem.

Karukalli sain eksilt pealekauba, nii et ribid ragisesid. Jah, kui saaks inimesest valida ainult need omadused, mis head ja vastuvõetavad on. Sellest on ilmselt kõik unistanud. Sellegipoolest on mul hea meel, et me kõigest hoolimata hästi läbi saame. Ma ei oska vihata ja kauna kanda. Oli, mis oli.

2009, millega ta meelde jääb? Firma kolimine, seda eelkõige. Töine, loominguline, raske, kuid ometi igat kulutatud kalorit ja ajurakku väärt. Ise rahul ja töötajad kiidavad taevani.
Ema operatsioon, õnneks heade tulemustega. Enda järjekordne katkilõikamine-kokkuõmblemine, õnneks heade tulemustega. Kaks soojamaapuhkust, mõned tööreisid.
Palju uusi ja ilusaid asju aias. Vajalikud ja õnnestunud täiendused majas ja aias - uus ahi, terrass, majaesise sillutis. Masu on meie perest õnneks mööda läinud, samamoodi läks meist mööda buum - raha on tulnud lugeda kogu aeg.

Viimasel jõulueelsel tööpäeval jõudis kohale ka firma sünnipäevakink, mingil salapärasel põhjusel ligi kuu aega Viinist teel olnud Zimbabwe skulptori Colleen Madamombe skulptuur. Kui hästi läheb, toome koostöös välisministeeriumiga järgmisel aastal nende näituse ka Eestisse. Põnevad ja suurepärased kujud. Olen igatahes kingi eest tänulik, kuigi hetkel jääb kuju kuuri alla ootele ja kevadel läheb aeda. Toas pole nii suure asja jaoks lihtsalt kohta.

Kõigile lugejatele aga head vana aasta lõppu. Minu oma tuleb teleka ees, koerte, taasleitud kassi, kodutehtud seakarbonaadi ja Martini Astiga. Natuke pauku teeme ka. Et kurjad vaimud meist järgmisel aastal kaugele hoiduksid.

11 kommentaari:

helle ütles ...

Hea lugeda, et aastaga rahul oled.
positiivsena on ikka parem elada jah!
Toredaid tunde teleka seltsis. Nii minagi.
Head uut kah!

Bianka ütles ...

Ilm on imeilus tõesti ja möödunud aastaga olen samuti rahul.

Soovin, et uuel aastal oleksid sinu jaoks varuks uued rõõmud ja muresid poleks rohkem kui näpuotsatäis (et liiga läägeks ei läheks)! Ja et roosid kevadel meid taas rõõmustaks ega oleks ära külmunud!

Heli ütles ...

Imelist aastavahetust Sulle sinna looduse rüppe!
* Teist nii imelist päeva ei meenugi kohe kui täna! Loodus on end muinasjutuliselt kauniks ehtinud.

sille ütles ...

Mõnusat aastavahetust ja head uut! :)

Mariihen ütles ...

Kaunist aastavahetust muinasjutuliselt ilusa looduse rüpes!
Jään põnevusega ootama uue aia-aasta algust, et lugeda uutest ning põnevatest ettevõtmistest.

Jõudu, jaksu ja tugevat tervist uueks aastaks!

Mare

deia ütles ...

Kaunist aastavahetust ka minu poolt!

deia ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Hundi ulg ütles ...

Tühja sest vanast - see samahästi kui minevik. Seega rõõmsalt uude aastasse.

Luban endale, et uuel aastal hakan lugema mõnda aiablogi...

Emmeliina ütles ...

Aastalõpu õnnestumist ja uue algust!
Ka meil Virumaal muudkui sajab ja sajab...

päevalill ütles ...

Ka minu tervitused Virumaalt!Kahjuks pidin küll enda karukoopa äärsest vaevu lumest paistvast külakesest linna lähedale korterisse tulema,et olla homme üks väheseid tööle tõttajaid.Veelkord-tänu taevataadile,et ka linnad ja rannikualad on nii kaunilt lumised.Minu Alutaguse karukoopale jätkub valget kehvemalgi talvel,aga seekord on jõulupildi sarnased nii Tallinn kui Keila(kaugemal pole käinud).
Soovin ja usun,et nii ilusalt alanud aasta jätkub õnnelikult,et kõik mured on just meie õlgade jaoks paraja raskusega.T E R V I S T.

Emmeliina ütles ...

Mait Vaik, Allan Vainola

mu ema rääkis mulle, et Jeesus armastab meid
ja mida me vajame küll seda juba Jumal teab
meile on antud tuhandeid võimalusi, sadu teid
ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head

ja on ju tore elada siin ime-imelises ilmas
kus lihtsalt ei saa teisiti kui rõõmustama peab
ma nutan ainult siis kui miskit on mul silmas
ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head