pühapäev, 27. veebruar 2011

Võib mitte meeldida...

Director on üks vähestest ajakirjadest, mille pea alati kaanest kaaneni läbi loen. Lõpule jõudsin alles sel nädalavahetusel, aga see juhtkiri kummitab kuklas juba mitu nädalat. Panen eelkõige iseenese jaoks selle lõigu kirja ja loodan, et mind luba küsimata tsiteerimise pärast risti ei lööda.
Niisiis, Taivo Paju juhtkiri veebruarikuu Directorist:
"Toon oma kogemustest mõned soovitused, mis peaksid saama mantraks igale palgatöötajale. Häda sellele, kes neid ei mõista - lõppkokkuvõttes rikub ta ainult kolleegide ja iseenda närve.
- Töötajana on sul raske, kui mitte võimatu näha laiemat pilti kui su ülemusel. Kui sulle tundub, et ülemus on loll ja nõme, tuleb see tihti sellest, et sa ei näe suurt pilti või ei saa sellest aru.
- Sinu kui palgatöötaja püha kohus on hääletada jalgadega. Ei ole ühtki vabandust, miks sa peaksid jääma, kui töökoht tõesti ei istu, Otsustamist edasi lükates saab sinust suurim kahjur, kes tööõhkkonda mürgitab.
- Konflikti puhul peab lahkuma alluv, mitte ülemus. Sest ülemus on see, kes vastutab kogu mängu eest ning temal on õigus kokku panna meeskond, kellesse ta usub.
- Kui sa venitad lahkumisega, sesr sama head tööd ja palka on raske leida, siis on su ülemus sind mõttetult kauaks ametisse jätnud. Või oled sa täiega ülemakstud.
- Sinu asi on ülemusega suhteid klaarida, mitte vastupidi. See tundub ebaõiglane, aga ülemusel on tuhat muud muret.
- Kui tõsine rahulolematus ülemusega on firmas üleüldine, on teine lugu. Siis räägi sellest tippjuhi või omanikuga. Aga ole valmis mõlemaks, nii lahkumiseks kui ise ülemuse asemele asumiseks.
- Kui lahkud, mine nii, et taaskohtumine endise ülemusega poleks ebameeldiv. Maailm on nii pisike, varem või hiljem satute niikuinii kokku. "

Rasked ja valusad soovitused, mis kindlasti paljudele ei meeldi. Kellele ikka meeldib, kui soola valusa koha peale raputatakse.
Mind ennast pani see pigem juurdlema, kas üritada üles leida kadumakippuv motivatsioon (sest paraku mind ennast on eluaeg töö huvitavus oluliselt rohkem motiveerinud kui selle eest saadav palk) või mõelda tõepoolest jalgadega hääletamisele.
Tegureid, mis ühele või teisele poole kallutavad, on muidugi rohkem kui välja paistab.
Vähemalt sain selle eneses kripeldanud asja nüüd välja kirjutatud. Mõnikord aitab seegi natuke.

4 kommentaari:

Bianka ütles ...

Arukas jutt küll, aga need, kellele selle lugemine kasuks tuleks, Directorit ju ei loe :) Sama lugu, kui venelaste probleeme arutada eestikeelses ajakirjanduses. Omavaheliste suhete klaarimisele see kaasa ei aita.

Sipsik ütles ...

Mulle meeldis, oi kuidas meeldis!
Tahaks kohe, et loeks ka need, kellele seda tarvis oleks...

Cranberry ütles ...

Paremini kokkuvõtta oleks väga raske. Sipsikuga nõus! Hetkel mõtisklen, et 7 käsku peaks kontori seinale riputama ;o) Mõttekoht...

KR ütles ...

see on hea ajakiri jah.

samas,see 1. käsk (ma jätsin kopeerimata ja nüüd ei saa kommentaaride lehelt tagasi) a la, mitte su ülemus pole loll aga sa ei näe suurt pilti- pole alati 100% nii.
On ikka tulnud ette küll, et ülemus ikak ongi loll ja ka omanik saab sellest ühel kenal päeval aru ja koostöö lõppeb.
Oh, hea idee blogipostituseks:)

Ülejäänud käskudega olen aga vägagi nõus:)