reede, 29. märts 2013

Lahtihüpe

"Eesti Ekspressis usutlus viimaseid päevi ametis oleva Eesti kaltsukuningannaga", kisasid eile päev läbi vähemalt kõik Trio raadiojaamad. Huvitav, kes neid reklaame teeb ja kui minu asemel oleks olnud mees, oleks kisatud kaltsukuningast?
Mitte et ma solvunud oleksin. Tosin aastat ajakirjanduse hambus olemist on naha ikka päris kilpkonnakilbiks kasvatanud.
Kummaliselt hea ja kerge tunne on. Mitu inimest küsis eile, kas kahju ei ole. Ei ole. Tüdimus kasvas nii suureks, et seda polnud võimalik enam taluda. Ja ameti võttis üle vääriline inimene.
Kolleegid kinkisid aiapoe kinkekaarte, sest teavad mu tõrksust lõikelillede vastu. Spetsiaalselt kohale lennanud ülemus pidas südamliku tänukõne. Töölised tõid sellise roosikimbu, et ma hakkasin selle raskuse all peaaegu vaaruma.
Otsekui sümboolselt läks paar päeva tagasi rikki kohvimasina taimer. Justkui aimates, et edaspidi ei pea ta enam mulle hommikul kella poole seitsmeks kohvi valmis keetma.
Õhtul kaasa kõrval mürisevas kaubikus koju poole sõites pani otse näkku paistev loojuv päike silmi pilutama. Hea ja soe tunne oli.
Hilisõhtul avasin 2008.aastal Iirimaalt toodud 17-aastase Bushmillsi juubeliviski ja võtsin klaasikese.
Peale seda tuli pikk ja unenägudeta uni.

13 kommentaari:

Bianka ütles ...

Mismoodi seda vabadusekuulutaja plakatit siit blogist teksti eest kinni saaks panna või ära tõsta? Muidu jääb osa juttu lugemata. Või ongi sul nii mõeldud, et seda osa tekstist saab lugeda alles siis, kui vabadus täiesti käes on :P

Ma arvan, et eks vabadus võib tuua kaasa ka mõningaid probleeme, mida sa praegu ette näha ei oska. Aga kindlasti on tore lõpuks ometi leida piisavalt aega aia, või õigemini iseenda meelistegevuse jaoks.

Võib-olla ootab ka mind sel aastal ees umbes samasugune lahtihüpe...

Eve Piibeleht ütles ...

Plakat koristatud, sest kaotas tähenduse :). Tegelikult näen ma selles vabaduses päris palju probleeme, eelkõige majanduslikke. Aga vanamoodi enam sellegipoolest ei suutnud.

Hundi ulg ütles ...


Vabandan. Olin eetrist väljas ja seepärast ei kuulnudki (kuigi Su blogist teadsin) uudist kaltsukuningannast. Loodetavasti kasutasid meediat enda kasuks - kaltsukuningannast on saanud lillekuninganna!

tegelinski ütles ...

Kade olen... mina ainult mõtlen, ja siis keegi äkki võtab kätte ja teeb ära. Tubli :)

tegelinski ütles ...

ps... lugesin EE ja teadsin kohe , kellest jutt :)

soodoma ja gomorra ütles ...

..ma lugesin EE ja teadsin ka kohe kellest jutt, aga ma ei teadnud, et need kaltsurullid/virnad nii tohutud, tohutud on:)

Helina A. ütles ...

Lillekuninganna tiitel on juba nimesse kirjutatud - imeline! :)

Sipsik ütles ...

Minu poolt kah imetlus - säärane suur hüpe nõuab julgust ja otsusekindlust. Ja annab kindlapeale palju. Esialgu eelkõige mittmajanduslikult, kuid asjalikele ja ettevõtlikele tegelastele saabub rahulolu varem või hiljem ka ses vallas :)

Heli ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Heli ütles ...

Jõudu ja nautimist, armas Thela!

Helve ütles ...

Oled tubli ja edu edaspidiseks!

Aidi ütles ...

Õnne ja jõudu uue kuningriigi rajamisel!

elfriide tramm ütles ...

minu sügav ja siiras lugupidamine! ja head soovid muidugi ka.

ma mõtlen selle su sammu peale juba pikka aega ja soovin, et leiaksin samasuguse julguse. siiani pole leidnud... eelkõige just majanduslikel põhjustel. oleks, et peaks vaid iseenda eest vastutama, siis oleks võib-olla lihtsam, ei tea, ei oska öelda. aga sulle - kindlat ja julget lendu! :)