laupäev, 21. juuni 2008

Lahe laupäevahommik

Tegelikult peaks selle pealkirja vist jutumärkidesse panema. Nagu kiuste, ärkasin kell veerand seitse. Kellaajal, mis tööpäeval ärkamiseks äärmiselt ebaõiglane ja sadistlik tundub. Üritasin veel kolmveerand tundi Une-Matiga uuesti sõbraks saada, aga mis läinud, see läinud. Kohviisu tuli ka peale. Korjasin magamistoast kokku kõik pooleliolevad ajakirjad ja kobistasin trepist alla mõttega veeta veel sulnis tunnike kohvi ja naistekatega elutoa diivanil, aga... Esimene üllatus see, et kaukatüdrukul oli õnnetus juhtunud. Ja kui kuuekümnekilone hea isuga loomake hunniku raamatukogu põrandale teeb, tähendab see päris korralikku küngast. Ja see hais. Aga ma ei riielnud temaga, sest tegelikult ta küsis hilisõhtul välja, kuid kuna naabritel oli suurem pidu, siis me ei lasknud. Nii et oma viga teatud mõttes. Oleks pidanud ta vähemalt keti otsa panema, lahti ei saa lasta, kui ümbruskonnas suurem grillimine käimas, tal on kombeks võõrastel grillipidudel kontkapukaks käia. Ning kõik inimesed ei pruugi ringijalutavasse kaukaasia lambakoera kõige mõistvamalt suhtuda. Ega nemad ei tea, et neiukesel mõlgub meeles vaid shashlõkk, mitte naabrite sääred.
Niisiis algas hommik suurema koristamisega. Viskasin mõlemad koerad õue, koristasin hunniku ära ja pesin põranda puhtaks. Selle aja jooksul jõudis kojusaabunud näljane kass terve kassikontserdi esitada, sest tema arvates on tema kausi täitmine prioriteet number üks. Või veel eespool.
Et asi täiuslik oleks, hakkas ka endal kõht jukerdama, lippasin, moppi maha pillates, kempsu vahet.
Ja kui ma siis kõik puhtaks olin kasinud, kassile süüa andnud, kolli uuesti tuppa lasknud, kassi uuesti välja lasknud, jne.jne. ,algas kuumahoog ja selline, et viskasin ka hommikumantli seljast. Kuramuse kliimaks. Tegelikult on veel päris hästi läinud, peale varahommikuste ja/või hilisõhtuste kuumahoogude ei ole enesetundel eriti midagi häda olnud. Ning paraku tuleb see periood igal naisinimesel läbi elada, nii kurb kui see ka pole.
Naistekateni aga pole jõudnudki, sattusin selle asemel hoopis arvutisse :). Viimasel ajal on suhteliselt vähe õnnestunud üksi olla, õeraas koos pojaga kolis ka suveks loodusele lähemale nagu tavaliselt, ja kuna me kõik saame suurepäraselt läbi ja oleme vähemalt viimased tosinkond aastat kõik suved koos elanud, on suhtlemist tavapärasest rohkem. Ja harvad üksiolemistunnid veedan tavaliselt aias. Siinkohal tuli meelde sõbranna ütlus, kes teatas, et läheb nädalaks puhkusele, et viibida naatide seltskonnas.
Sellegipoolest pole sel laupäevahommikul häda midagi. Päikegi tuli välja ja tõotab tulla ilus päev.

5 kommentaari:

toompeale ütles ...

Tere taas! Suur rõõm Sind sin kohata!

Segasumma Saara ütles ...

Tere blogerisse :).

Väga tegus hommik oli see :P - lõbus lugemine :) (ehkki ilmselt sugugi mitte nii mõnus tegemine selle kõige keskel sul endal :)).

Nende kliimaksivaevuste vastu pidi mingist sellisest toidulisandi moodi rohust väidetavalt väheke abi olema. Mul endal need ajad veel alles ees, sellepärast pole hoolikamalt uurinud, aga nagu mäletan olevat kusagilt midagi lugenud. Aga kui sul endal pilk peale juhtub millegi sellise soovitustele, siis võid ju ehk katsetada :). - Ja isegi teada anda, ajaks kui mul endal see aeg kätte jõuab, oleks ju küllaltki kasulik sellega kursis olla :).

Bianka ütles ...

Jah, need "ealised iseärasused" on vastikud. Tänapäeval kuuled, et see aeg tuleb kätte naistel üha varem. Vanasti (aga palju sellest siis räägitigi) oli see ikka pensionieelikute probleem. Mina hakkasin võtma hormoontablette nagu kõik Soome pensionärid ja kõik on nagu enne. Sina ilmselt ei tohi neid kasutada, sest need ergutavad ka haigust. Ühel heal päeval pean tabletid ära jätma ja räägitakse, et siis tulevad need ebameeldivused ikka läbi teha.

Eve Piibeleht ütles ...

Vähiga tõepoolest hormoonravi kasutada pole soovitav, selles on enam-vähem kõik arstid ühel meelel. Aga kunagi kirjutan sellest, mida vähiga tohib ja mida mitte (erinevate koolkondade arvates) pikemalt. See on kaunis anekdootlik lugu.

Emmeliina ütles ...

olen toolilt kukkumas tukkumas, aga ikkagi loen. hea sõbralik sõltuvus!!!
ja homme kirjutan, kui tervet mõistust. lihtsalt unustasin paroolis ühe tähe (loll loll loll) ja nädal aega sundpausi.