kolmapäev, 11. november 2009

Ärge me teenust tellige!

Seda hirmsopast aega näis olevat hea kasutada kõikvõimalike ripakil olevate asjade kordaajamiseks. Üheks selliseks koduse intenetiühenduse kiirus, vabandust, aeglus. Et ehk on asjad natuke edasi arenenud ja saab ka Kõuga kätte natukenegi parema kiiruse, kui alla 100 kbps.
Saatsin Televõrgule meili. Et lugesin koduleheküljelt, et uued võimsamad seadmed ja suundantennid, siis peaks asi ikka paremaks saama. Et kuhu peaks pöörduma.
Sain samal päeval väga viisaka vastuskirja. Täname pöördumise eest jne.jne. Antennid-seadmed meil täitsa olemas. Edasi läks imelikumaks, sest paigaldaja soovitati endal otsida.
Tänasin omakorda vastuse eest ja nentisin fakti, et minust ikka enam katuseleronijat ei ole. Äkki saaks ikka antenni koos tehnikuga, kes selle paika paneb.
Selle peale kena klienditeenindaja helistas mulle. Püüdis mind veenda nende teenust mitte kasutama. Kuna nende teenus seisnevat selles, et tuleb ise osta ja koju tassida kõik seadmed, vedada kaabel, kinnitada antenn katusele, puurida kõik augud jne.jne.jne. Ja siis saabub 650 krooni maksva väljakutsega tehnik ja ühendab kaks otsa.
Vat selle kahe otsa ühendamisega saaksin ma jah ise hakkama, kui keegi teine kogu eelneva kupatuse ära teeks ja lõpuks mu seljas katusele tassiks. Nii et siis ma sain lõpuks aru, miks nad omaenda teenust ei soovita kasutada.
Eks ma siis mõtlen edasi. Kas investeerida viis tuhat krooni seadmetesse, mille installeerimiseks tuleb ise tehnik otsida ja mille tagajärjel Kõu allalaadimiskiirus paraneks umbes poole võrra. Kui hästi läheb.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

See, et nad ei taha kedagi antenni paigaldama saata on imelik küll, hinnakirjas ju see teenus täiesti olemas. Kuna sul seade olemas ja sellega kiirus väikse võitu, arvan, et pole mõtet uut seadet osta, see kiirust eriti ei tõsta(tõstaks siis kui praegu oleks max kiirus kasutatav). Võid proovida seadet toas teise kohta paigutada, ehk aitab. Sügis/talvisel ajal ei tohiks ju neid suvitajaid ka nii palju olla, kes osa kiirusest omale võtavad. Suundantenn annaks sellise eelise, et saad valida millise masti poolt signaali vastu võtad. Kõu klienditugi peaks ära nägema millise mastiga su seade ühenduses on ja palju seal hetkel kasutajaid on.
Suundantenni võib ka toas kasutada kui mõni kapp õiges suunas on, siis lihtsalt kapi otsa ja korras(suvel vaatasin nii soome TV d).