reede, 23. aprill 2010

Arengutest

Peale kolmepäevast e-kirjasõda reisifirmaga saime kasutamata jäänud hotelli raha tagasi. Kaalukeeleks sai ilmselt, et juba laupäeval, kui lennu tühistamisest teatati, tuhnisin ise netiavarusest välja hotelli meiliaadressi ja saatsin kirja, et broneering jääb kasutamata. Hiljem oli see tõsiseks argumendiks, kuna reisifirma esialgne reaktsioon oli, et nemad raha ei tagasta, kuna nende vahendaja ei maksvat neile raha tagasi. Samas hotelli kodulehel seisis mustvalges tekst, et reserveeringut võib trahvivabalt tühistada kuni kella neljani esimese päeva pärastlõunal.
Sellist jama selle firma poolt poleks tegelikult oodanud. Aga ega Euroopa reisinduses pole kah sellist jama varem juhtunud ja lõpp oli positiivne, nii et anname andeks seekord.
Lennupiletitega alles tegeletakse, siian on saadetud meilile valik võimalusi - tagastamine, ümberbroneerimine kuni 31.maini või aasta lõpuni kehtiv ostuvaucher koos kümneeurose või tuhande lennumiilise boonusega. Valisime tagastamise ja ei tõmble, saab ju aru, et tuhandete inimeste avalduste läbivaatamine võtab aega.
Ja rootsi pangale esitan veel kontserdipiletite kompenseerimise avalduse kah. See mahub parasjagu selle haleda 150 euro sisse ära kah, mida nad maksma on võimelised. Igaks juhuks kandsin suurema osa oma säästudest teise panka. Päris ma nendest ei pääse, sest kodulaenu lõpu ja autoliisingu jupi ümbertõstmine teise panka läheks liiga kulukaks, aga eks nad niipalju mu käest siis saavad ka ja ei midagi enamat.
Nädal möödus enam-vähem töiselt. Väsimus on muidugi endiselt meeletu, aga saab hakkama.
Kevadet ei paista ka eriti kusagil, ma ei mäletagi sellist aprilli, kui temperatuur kodu akna taga üle pluss viie ei tõusegi. Meil on isegi veel lund.
Mai lõppu lükatud puhkusenädala suhtes tekkis idee, aga kuna igasugune broneerimine ja ümberbroneerimine tundub hetkel väga keerukas ja aeganõudev olevat, ei julge selle teostumisse eriti loota. Kuigi lootma ikka peab.

1 kommentaar:

Hiline ütles ...

Mina ei kasuta reisibüroode teenuseid alates 95-ndast kui mu schengeni viisa tänu bürooametnikele tühistati ja see taastati läbi pika kadalipu alles siis kui MGladbachi linnaooper mulle "töö"kutse saatis. Peale selle kasutasin häbematult teatrirahva lahkust (mu poeg tantsis sesl balletti) ja rändasin "otse ja omadega" kogu euroopas elavatel vanadel (vene immigrandid) ja uutel tuttavatel ja sõpradel külas.Viimastel aastatel sain isegi lufthanza "kuldlendaja" tiitli ja suure allahindluse :)))
Aga külmi kevadeid on ikka olnud, eelpool nim. aastal oli 10. mail Düsseldorfis hommikul 8 ajal 26 sooja, ümberistumisel Kopenhaagenis 15 ja kella 2 paiku Tallinnas vihma-lörtsi sadu, ainult 3 sooja ja ei kusagil rohelist liblekest näha, tulbininad alles paar sm mullast väljas.
Füüsiline väsimus on enamuses isegi hea, aga vot vaimse vastu ei oska kahjuks ühtegi nõu anda, vaevalt mu lohutus, et küll läheb paremaks (loodan südamest), aitab, aga ikkagi.