teisipäev, 24. august 2010

Rõõmsat ja kurba...

Elus käivad head ja halvad uudised paraku käsikäes. Seda uudist me muidugi teadsime juba laupäevast , kui laipväsinud jõmpsik Kopenhaagenist helistas, ja hea meel oli muidugi, kuigi jah, et see ka nii suurelt kajastamist leiab, poleks osanud oodata. Olgu see siis näiteks ennustajatele, kes väidavad üksikvanemate lapsed probleemide allikad olevat, sel poiss on oma isa elus näinud vaid paaril korral ja siis ka mitte eriti adekvaatses olekus. Materiaalsest toetusest ei räägigi, seda pole eales penni eest olnud ega ka mitte oodatud. Vahel võtab muidugi ennastki imestama, kuidas see põnglane naistekarja kasvatusel nii kobe välja on kukkunud, lisaks kaelasrippuvatele medalitele ei karda ka mootorsaagi käivitada ega traktoril õhufiltrit vahetada, kas siis saab midagi muud kui uhke ja õnnelik olla sellise järeltulija üle? Mis siis, et ma ainult tädi olen :).
Halvem uudis tuli aga vanema generatsiooni tädi käest, kollatähni degenereerumine on hirmus asi ja peaaegu ravimatu, üks laseroperatsioon juba olnud ja teine tulemas, aga eriti lootusrikkad arstid ei olevat ja see teeb tõsiselt murelikuks. Ning kuna vanaemaga elanud poiss läheb sügisest Tartusse, saab meil ilmselt olema kaks vanema generatsiooni esindajat, kes kumbki kategooriliselt keelduvad oma korterist lahkuvat ja samas ilma kõrvalise abita toime ei tule...oehh, saab keeruline olema kogu see logistika juba tänu vahemaade pikkusele, aga midagi pole parata. Kord saame vanaks me kõik.
Kodus aga teeb murelikuks koera tervis, eakas kolli kas ei kuule või on tal mingi muu häda tähelepanemisvõimega, muidugi, lähenev kaheteistkümnes sünnipäev on kolli jaoks kõrge vanus, samas ei ole muul tervisel häda midagi ja murutraktori kärusse hüppamine ja sellega uhkelt ringisõitmine on endiselt parim meelelahutus.
Eks aeg annab arutust. Lahendamatuid probleeme ei ole.

6 kommentaari:

helle ütles ...

Tubli lapse olete kasvatanud.Palju õnne taibule ja teistele kodakondsetele.
See pole jah mingi jutt, et üksikemad(-vanemad) ei saa poisslapse kasvatamisega hakkama. Lapse kasvamise juures on esmatähtis turvaline kodu ja pole oluline, kes selle tagavad.

Helve ütles ...

Õnnitlused teile!Tubli poiss!

aga muude probleemidega... nii nagu Sa ütlesid: lahendamatuid probleeme pole...

Cranberry ütles ...

Müts maha, tubli poiss!

12-aastat on koera jaoks kõrge iga. Endal kodus sama vana koer, kes juba teist aastat kurt. Kõige lihtsam viis kontrollida on plaksutada käsi koera pea juures kui koer magab...kui ei reageeri, siis on nii nagu on...alguses võib tõesti tähelepanu hajuda, ent koer harjub.

Bianka ütles ...

Ega muidu täppisteadustes tulemusi ei saavuta, kui selleks peavad eeldused olema. Tundub, et poisil on head geenid, nii et ega see isa valik päris vale ka polnud ;) Õige kasvatus omakorda aitas neil vaimuannetel realiseeruda. Kokkuvõttes suurepärane tulemus (kui nii tohib inimlapse kohta väljenduda) !

Segasumma Saara ütles ...

Õnnitlused taibule poisile ja tema perekonnale siitki poolt. :)

Minuke ütles ...

Kas kaht eakat ühte elama sättida ei saaks? Toetavad teineteist ja lihtsam ka perel lisaabi pakkuda. Tean niisugust õdedepaari - üks 90 ja teine 94. Iseseisvad ehk teineteisele toetuvad:)