reede, 13. august 2010

Töötusest eri regioonides

Otsisime Lõuna-Eestisse keskastmejuhti tuntud tööportaali kaudu. Laekus 68 avaldust, vestlusvooru valisime kaheksa. Kohale jõudis ei rohkem ega vähem kui kaks, kellel oli vaja töölevõtuvestluse asemel matkale minna, kellel olla auto katki läinud. Jne.
Jätkame.

Põhja-Eestisse oleks mul hädasti aga labidameest vaja...sellist kellele hommikul tööportsu kätte annad ja ise võid samal ajal tööle minna, pabistamata, et pool maja vahepeal minema kõnnib või vend end õhtuks oimetuks joonud ole...no ei leia. Kui lähedases väikelinnas tegin ettepaneku kolmekümne kantis suitsu pomminud meeshingele natuke suurema kui suitsuraha eest tööd teha, sain kuulda, et olen üks kapitalistivärdjas...
Eelmise aasta katusevärvijate näol on näide olemas, mis juhtub, kui mehed küll leiad, aga kõrval ei seisa...pool katust pesti enne värvimist pesuainega puhtaks, pool mitte, ja selle poole pealt, kus pesemata, tuleb värv kolinal maha, seejuures ei maksnud ma meestele sugugi sandikopikaid.



Kui keegi mulle suurest töötusest räägib, lähen ma väga tigedaks.

3 kommentaari:

Cranberry ütles ...

...egas muidu mõisates kubjas ametis olnud - kui just ise peremees ei ole...siis lastakse üle-käe-ja-jala. Kurb. Labidameest ei oska soovitada, ent häid töömehi (ehitusmehed) küll, kes teevad tööd ilma, et peaks 100 silmaga seljas elama ja korraldusi jagama. Samas leidub ka isendeid, kes peavad ausast töömehe nimest lugu ja oma ametit au sees, kuid nemad on pigem väljasuremise ohus.

Minuke ütles ...

Alustasin kommentaarist, aga kirjutasin lõpuks oma blogisse sissekande.
Labidameest leida on hoopis raskem kui direktorit. (Me lõpuks leidsime - politseiniku, kellel hetkel ületunde teha ei lubata. Nii, et sea sammud kohaliku konstaabli poole ja jäta suitsupommijast külajoodik oma tööpakkumistega rahule)

Eve Piibeleht ütles ...

Ehitaja on mul ka endal olemas, aga selleni, et mingit killustikku laiali ajada, see mees ei alandu :). Ja miks peakski, kuna heale puutöömehele on ka praegu mitmekuine järjekord.