reede, 14. jaanuar 2011

Kui hing on noorem kui keha

Vaba ajaga oli mul igasuguseid plaane. Et kõigepealt shoppaks natuke, siis võtaks ühe bussituuri selle kahekordse turistibussiga ja et kui eriliselt reibas oleks, siis läheks õhtul välja, näiteks seda vaatama. Tegelikkus kujunes märksa kainestavamaks. Tegelikkuses ei jõudnud ma isegi bussituurini. Õigemini mina oleksin jõudnud küll, aga bussid hakkasid selleks ajaks ringisõitmist lõpetama, talvel on neil mingisugune vastikult lühike graafik.
Alustama peaks tegelikult hoopis hotelli hommikusöögist, mis oli üks parimaid, mida elus kogenud olen. Stiilses 18.sajandi söögitoas pealekauba.
Siis läksin mööda Ku´dammi ühele poole. Kui pakid juba liiga tülikaks muutusid, sõitsin bussiga tagasi ja laadisin ülearuse hotellis maha. Vaatasin kella ja otsustasin ära teha toidupoe-treti (kuhu me jõudnud oleme, ostab Berliinist koju süüa, aga mis teha, kui meil neid asju ei ole või maksavad nad hingehinda). Toit, tehnika ja riided on Saksamaal raudselt odavamad kui Eestis ja kogu sellest mahetoodete valikust igas toidupoes ei taha rääkidagi, kodusele olukorrale mõeldes tuleb ahastus peale).
Toidupaki kah hotelli toimetanud, asusin turistibussi otsima, aga nagu öeldud, olid bussid juba tuttu läinud. Jalutasin mööda Ku´dammi teisele poole ja suutsin endale taas mingid pakid hankida. Õnneks lubab Finnair turistiklassis 23 kg pagasit.
Nüüd istun hotellitoa põrandal ja püüan leida asendit, kus jalad ei valutaks. Siiani ei ole leidnud. Tuli meelde, kuidas paar aastat tagasi Roomas õekesega peale sarnast päeva bideest jalavanni tegime. Jalad bidees, raamat põlvedel, veiniklaas käeulatuses. Bideed siin ei ole,aga vein on häbematult odav ja hea.
Kui üles tõusta hakkan jaksama, lähen ligunen tund aega dushi all ja kogu tänaõhtune show tuleb telekast. Inglisekeelne valik on CNN New ja BBC World.
Peaks vist saksa keele ära õppima, kui mul siin iga paari kuu tagant tilbendada tuleb. Vaikselt hakkab juba tulema. Lihtsamad asjad vähemalt. Aru saan rohkem, kui rääkida suudan. Aga pursin,sest teistmoodi ei tule see keel kuidagi. Kuigi vähemalt siin ei ole inglise keel probleemiks, noorem generatsioon enamuses räägib.
Homme koju. Tegelikult oleks heameelega veel. Berliini vaatamisväärsused on endiselt nägemata. C&A ja H&M vist ei ole vaatamisväärsused? Kui ainult ristluude ja jalgadega kuidagi kokkuleppele jõuaks.

4 kommentaari:

Minuke ütles ...

C&A ja H&M on parimad vaatamisväärsused kui linnas juba mitmendat korda viibida. Need on ka vähesed asjad, mida ma väga taga igatsen. Ja kummagi netipoe süsteem ei luba Eestisse tellida:S

Eve Piibeleht ütles ...

Võib juhtuda. et eurole üleminekuga muutub nii mõnegi netipoe Eesti-poliitika. Pool protsenti, mille pangad endale konverteerimise eest krattisid, on odavmüügifirmade jaoks tõsine kulu. Igatahes Dorothy Perkins hakkas uuest aastast äkki Eestisse müüma-

elfriide tramm ütles ...

mis toiduaineid sa enamasti saksast kaasa ostad?

Eve Piibeleht ütles ...

No neid mahedaid juur- ja puuvilju või mahlu pole mõtet tassida, kuigi väga tahaks. Seekord näiteks ostsin mahevõid (hind 0,95, eestis kui juhtub kuskil saada olema, 3.60, Serrano sinki, saksa imehäid pasteete, ma olen ju lihasööja...). Paljusid ökoasju õnneks on Markssspenceri toiduosakonnad ka Eestis müüma hakanud.