esmaspäev, 28. veebruar 2011

Vana Nõid

Natuke rohkem kui nädal aega tagasi istusime ühe tähtsa isikuga koos kohvilaua taga ja rääkisime ühest ja teisest. Muuhulgas avaldasin ka arvamust, et investeerimine Omaani ja üleüldse araabiamaadesse praegusel ajaperioodil ei ole eriti ohutu. On küll, väitis tähtis isik. Seal ei saa mässu tulla, sest see on rikas riik. Need araabiamaad, kes mässavad, on vaesed. Omaanis ei tule mingit mässu. Kohalikud naftakeisrid viskavad inimestele järjekordse portsu raha ja kõik on vait.
Eile õhtul näitas isegi ETV, rääkimata CNN-st, kuidas Omaani tööstuslinnas Soharis põlevad investorite tehased, lendavad kuulid ja langevad inimesed.
Ma ei ole kindlasti mingi araabiamaade asjatundja, aga miskipärast on mul tunne, et see laine, mis praegu üle selle maailma veereb, on rikkuse ja vaesusega väga vähe seotud. Ja kusagil on piir, millest alates raha kaotab jõu. Ka inimestele kurku topitud naftadollarid.
Palja kõhutunde alusel end nüüd investeerimisnõustajaks pidada oleks muidugi liig :D. Kuigi jah, see polnud esimene kord.
Huvitav, kas vestluskaaslane mäletab seda juttu?

4 kommentaari:

soodoma ja gomorra ütles ...

Sinu ees tunnen ma oma blogilistist kõige suuremat aukartust. no nii heas mõttes. väga heas:)

SK

Aidi ütles ...

Kas su vestluskaaslane oli meesterahvas? Mehed kuidagi on soovmõtlemisele altimad kui naised... no minu isiklikke tähelepanekuid mööda. Ja sellest tulenevalt ka riskivad rohkem ning loomulikult ka võidavad või kaotavad rohkem.
Ja muidugi on olemas selline väärt asi nagu naiselik vaist, mida mõnel naisel on ja teisel ei ole. Sul on sellega vedanud.

Eve Piibeleht ütles ...

Mis meeste suuremasse riskijulgusse puutub, olen täiesti nõus. Aga mu tookordne vestluskaaslane oli naine.

soodoma ja gomorra ütles ...

naised ei tea midagi:)