laupäev, 14. märts 2009

Ulg ja hala

Optimisti ja pessimisti pidi eristama see, et kui pessimist arvab, et enam hullemaks minna ei saa, siis optimist teatab rõõmsalt, et saab küll! Tunne hakkab küll tekkima, et no mida veel...nendel, kes oma säravat laupäevahommikut ära rikkuda ei taha, paluks mitte edasi lugeda. Need, kellel on vajadus kaasa ulguda, võivad seda loomulikult teha.
No kõigepealt on kõhutõbi kestnud tänaseks vahelduva eduga kümme päeva. Naljakal kombel pole see eriti muule enesetundele väga mõjunud, ainult tualetist väga kaugele minna ei saa ja ära väsitab. Lootes pikaajalises kõhulahtisuses ka midagi positiivset leida, astusin hommikul kaalu peale, ja selgus, et vastupidiselt normaalsetele inimestele olen ma viimase kümne päevaga kaks kilo juurde võtnud. Mille arvelt, aru ei saa. Deem, ma ütlen.
Eile õhtul lisandus ka igemepõletik, nii et vasakult vaadates meenutan nüüd pekingi paleekoera, nina ja põsk hakkavad sama tasandit saavutama. Põhjus kah arusaamatu, alles paar kuud tagasi sai stomatoloogi juures kõik üle kontrollitud.
Kolmandaks valutavad ristluud, kas eilsest lumelükkamisest või millestki muust, ei tea.
Püüan end lohutada arstide väitega, et kui olete üle neljakümne ja teil hommikul ärgates midagi ei valuta, olete järelikult surnud... aga ei lohutu, natuke liiga palju on neid hädategevaid kohti hetkeseisuga.
Ühesõnaga parim päev diivanil lösutamiseks ja enesehaletsemiseks.
Ju siis on selliseid päevi ka millekski vaja.
Kui esmaspäevaks paremaks ei lähe, tuleb ilmselt arsti juurde minna.

8 kommentaari:

Minuke ütles ...

Algatuseks teretulemast tagasi reaalsusesse!
Kuumamaa kõhutõved võivadki kesta nii kaua. Kas sa kohalikke (kuumamaa) kõhuravimeid Eestisse kaasa ei ostnud? Söetableid jms on nende bakterite jaoks kasutud. Eestis müügil olevatest oleme edukalt kasutanud Loperamiidi (minul aitab matkal tavaliselt 3-4 tabletiga) Kasutada täpselt nagu pakendil kirjas.

Eve Piibeleht ütles ...

Mul ausalt öeldes pole nende kuumamaa kõhutõbedega kogemusi, isegi Malaisias, Angolas ja Zimbabwes ei õnnestunud neid endale külge hankida. Pealegi hakkas see jama juba Eestis peale. Seepärast nii kogenematu olengi. Aga aitäh soovituse eest.

Bianka ütles ...

Vaene sina! Siis rikkus see häda su puhkust ka kõvasti. Oleksid pidanud lausa enne puhkust arsti juurest läbi käima.

Nädalavahetus on meditsiiniabi seisukohalt lootusetu. Kui just kiirabi juhtumiga tegu pole. Ma mõtlesin, kui see perearstisüsteem käivitus, et vähemalt tohin oma perearstile nädalavahetusel koju helistada ja nõu küsida. Kus sa sellega, perearst on ikka sama bürokraat nagu jaoskonnaarst. Ükskord mehel läks kaksteistsõrmiku haavandiga nädalavahetusel valu väga suureks, aga rohi oli otsas. See oli naljanumber, kuidas me retspti mööda Tartu linna püüdsime saada. Lõpuks ühes haiglas üks arst kirjutas selle isikliku vastutuleku korras.

Ma ei tea, vanasti öeldi, et kui pole surmatõbi, siis saab ikka viinast abi. Äkki aitab, seestpoolt ja väljastpoolt määrides. Mina olen pipraviinaga kõhuhädasid üsna edukalt ravinud. Viinapitsi sisse segada musta pipart nii palju kui kannatad (teelusikatäis)ja säuhti sisse.

elfriide tramm ütles ...

proovi granaatõuna. söö seemned kogu täiega + tee koorest teed

Köögikata ütles ...

Meiekandis siin liigubki hästi pikalt vinduv kõhuviirus, ilmselt hankisid selle sama omale enne reisi.
Kiiret paranemist!

Anonüümne ütles ...

Olin ka haige ja proovisin kõikvõimaliku looduslähedasega ennast terveks ravida - ei õnnestunud! Kõik algas iiveldusest ja kõhulahtisusest, mis viis sujuvalt edasi päevase kurguvaluni ja sealt edasi nohuni. Oleks sellega asi piirdunud, siis ei kipuks isegi nurisema, aga ei.. Lisandus palavik ja ka see ei olnud kõik. Mul lõi kurgulae ville täis. Kõigepealt üks, kaks ja siis kümmme. Sealt edasi igemed paiste ja üks tarkusehammas, mis alles sünnitusvalusid läbi teeb, oli nii paistes, et pool kurku paistetas ka üles. Villid valusad polnud, aga süüa korralikult ei saanud ja rääkida oli ebamugav(nagu suu oleks vatti täis olnud). Abiks olid lõpuks ikkagi antibiootikumid. Igaks juhuks näitasin hambaarstile ka igemed ette ja tema ütles, et kõik ok. Nii vahel lihtsalt juhtub. Teine arst ja apteeker kinnitasid, et villid kurgulaes on täiesti normaalne nähtus. Küll rohkem lastel ja enamasti valusad, aga.. Minu jaoks oli see õudus küll esimest korda elus näha ja kogeda. Ei midagi ilusat ega mõnusat!

Anonüümne ütles ...

Ja villid siis ikkagi kurgulaes, mitte kurgus. Ning tegemist polnud mädavillidega vms nagu paljud pakkunud on.

Heli ütles ...

Kas seljahäda parem? Mul õnnestus eile silopalli veeretades endale haiget teha. Õhtul ikka pärasi valutas ristluu piirkonnas. Panin Fastum geeli ja sidusin sooja salliga ööseks kinni - täna on oluliselt parem;-)